ZAPYTANIE OFERTOWE NA OBSŁUGĘ GASTRONOMICZNĄ X OTWARTEGO TURNIEJU TAŃCA PIŃCZÓW 2024 W DNIU 20.04.2024
Znak:PSCK.ZOC-02/2024
ZAPYTANIE OFERTOWE
NA OBSŁUGĘ GASTRONOMICZNĄ
X OTWARTEGO TURNIEJU TAŃCA PIŃCZÓW 2024
W DNIU 20.04.2024
zapytanie ofertowe o wartości szacunkowej poniżej 130 000 zł netto tj. kwoty od jakiej stosuje się Ustawę z dnia 11 września 2019 r. Prawo Zamówień Publicznych".
I. ORGANIZATOR:
Pińczowskie Samorządowe Centrum Kultury
ul. J. Piłsudskiego 2A
28-400 Pińczów
Kontakt:
Grzegorz Jankowski tel. 413572424 w. 111, kom. 690828400
II. ZAKRES OBSŁUGI:
Wykonawca wybrany na podstawie najkorzystniejszej oferty uprawniony jest do promocji swojej firmy poprzez możliwość zapewnienia obsługi gastronomicznej imprezy pod nazwą
X Otwarty Turniej Tańca Pińczów 2024 w dniu 20.04.2024 r.
miejsce: Teren przyległy do Hali Widowiskowo-Sportowej przy ul. Republiki Pińczowskiej 42 w Pińczowie w godzinach 9:00-19:00
w postaci poniższych działań:
- Stoiska gastronomiczne dla około 800 uczestników o zróżnicowanym asortymencie, w tym:
- fast food - potrawy z grilla (kiełbaski, szaszłyki, steki, itp.), frytki, burgery itp.
- gofry,
- lody,
- wata cukrowa, popcorn, kukurydza itp.
- napoje gorące kawa, herbata,
- napoje zimne
- Min. 50 miejsc konsumpcyjnych (plenerowych) ławy, stoły, parasole.
- Ceny sprzedawanych podczas imprezy produktów ustala Wykonawca biorąc pod uwagę charakter imprezy.
- Na dystrybucję produktów, o których mowa w pkt. 1 Wykonawca otrzyma od Organizatora wyłączność.
- Wykonawca zapewnia sobie we własnym zakresie dostęp do prądu - (agregat prądotwórczy, podłączenie do sieci u właściciela terenu). Wykonawca zapewnia sobie sam sprzęt gaśniczy oraz inny niezbędny sprzęt i środki potrzebne do wystawienia i funkcjonowania stoisk.
- Wykonawca zabezpiecza we własnym zakresie okablowanie do miejsca z urządzeniami elektrycznymi / przewody odpowiadające wymogom BHP i warunkom techniczno-elektrycznym (wraz z „najazdami” w miejscach komunikacyjnych)
- Wykonawca zabezpieczy utrzymanie czystości na zajmowanym terenie w trakcie trwania imprezy oraz po jej zakończeniu.
- Zamawiający ustala opłatę za wyłączność na obsługę gastronomiczną
(minimalna kwota wyjściowa to 1.000 zł brutto)
III. PROCEDURA
- Nie dopuszcza się składania ofert częściowych w podziale na zadania.
W wyniku zapytania ofertowego zostanie wybrany tylko 1 oferent. - Kryteria oceny ofert – najwyższa cena – 100%.
- Oferty należy składać
- w wersji papierowej w zaklejonej i opisanej kopercie: „Zapytanie ofertowe na obsługę gastronomiczną X Otwartego Turnieju Tańca Pińczów 2024” osobiście lub listownie na adres Pińczowskiego Samorządowego Centrum Kultury, ul. J. Piłsudskiego 2A, 28-400 Pińczów lub przesłać pocztą bądź kurierem
- w wersji elektronicznej na adres oferty@psck.pl
do dnia 22.03.2024 r. do godziny 12:00 (nie decyduje data stempla pocztowego).
Otwarcie ofert 22.03.2024. o godz. 12:30, nie przewiduje się sesji publicznego otwarcia ofert. - Data zamieszczenia zapytania na stronie internetowej www.psck.pl oraz Biuletynie Informacji Publicznej www.psck.naszbip.pl – 14.03.2024 r.
- Wykonawca zobowiązany jest wraz z ofertą przedłożyć następujące dokumenty:
a) propozycję menu dla konsumentów wraz z cennikiem – załącznik do zaproszenia;
b) kserokopię aktualnego wpisu do właściwego rejestru, uprawniającego wykonawcę
do występowania w obrocie prawnym;
c) aktualna decyzja o wpisie zakładu do rejestru zakładów podlegających kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej;
d) oświadczenie, że osoby obsługujące imprezę będą posiadały aktualne badania sanitarno-epidemiologiczne.
IV. WARUNKI UDZIAŁU WYKONAWCÓW W POSTĘPOWANIU
lp. |
Warunki udziału w postępowaniu |
1 |
Sytuacja ekonomiczna lub finansowa O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące sytuacji ekonomicznej i finansowej, w tym: - posiadają opłacone ubezpieczenie OC w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej związanej z przedmiotem zamówienia. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia na podstawie oświadczenia Wykonawcy oraz opłaconej, aktualnej polisy OC (Wykonawca dostarczy polisę OC najpóźniej w dniu podpisania umowy). |
2 |
Uprawnienia do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów O udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące posiadania uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów. W celu spełnienia tego warunku należy przedłożyć: - aktualną decyzja o wpisie zakładu do rejestru zakładów podlegających kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej - oświadczenie, że osoby obsługujące imprezę na stoiskach gastronomicznych będą posiadały aktualne badania sanitarno-epidemiologiczne. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia na podstawie oświadczenia Wykonawcy oraz w/w dokumentów. |
3 |
Zdolność do występowania w obrocie gospodarczym O udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące posiadania zdolności do występowania w obrocie gospodarczym. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia na podstawie oświadczenia Wykonawcy, oraz odpisu lub informacji |
V. INFORMACJE DODATKOWE
- W ramach obsługi gastronomicznej oferent zobowiązuje się zorganizować:
a) co najmniej dwa stoiska gastronomiczne o zróżnicowanym asortymencie m.in.:
- potrawy z grilla,
- potrawy typu fast food, frytki, ziemniaki, surówki),
b) gofry, lody, popcorn, kukurydza itp.
c) napoje zimne i gorące,
d) ilość miejsc siedzących (minimum 50)
- W przypadku wątpliwości co do złożonych ofert, Organizator zastrzega sobie możliwość przeprowadzenia dodatkowych rozmów/negocjacji w celu wyjaśnienia zapisów w formularzu ofertowym.
- Z wyłonionym Wykonawcą na wykonanie usługi opisanej w zapytaniu zawarta zostanie umowa w terminie do 14 dni od daty złożenia oferty.
- Organizatorzy zastrzegają sobie prawo do odstąpienia od wyboru oferenta bez podania przyczyny.
Złączniki
- Załącznik nr 1 Formularz ofertowy
- Załącznik nr 2 Wzór umowy
- Załącznik nr 3 Propozycja menu dla konsumentów wraz z cennikiem
- Załącznik nr 4 Oświadczenie własne Wykonawcy
Informacje
Grzegorz Jankowski
Grzegorz Jankowski
Iwona Senderowska
14.03.2024
Pińczowskie Samorządowe Centrum Kultury